• Op voorraad en op werkdagen voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis bezorgd in Stadskanaal, Drouwenermond en Gasselternijveenschemond
  • Zaden al verzonden vanaf € 0,99
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Moestuincoach.

De komende jaren wordt de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter.
Alleen niet iedere leerkracht heeft groene vingers! Moestuinieren draagt bij aan een positieve houding van kinderen tegenover gezond voedsel.

Tuinieren doe je met je hoofd, hart en handen.

Wat doet een moestuincoach?

Een Moestuincoach geeft scholen advies over de organisatie van een moestuin, de aanleg van een natuurlijke moestuin en didactisch werken met kinderen in de schooltuin.

 

Vaker moestuinieren

Veel scholen of kinderopvang zouden graag met hun groep in een moestuin aan de slag gaan. Dat blijkt uit het Onderzoek Schooltuinen, dat is uitgevoerd in 2021 door DUO Onderwijsonderzoek in opdracht van Alliantie Schooltuinen. Echter, niet iedere leerkracht of pedagogisch medewerker heeft groene vingers en zoekt juist ondersteuning. De moestuincoach kan deze scholen of kinderopvang bijstaan bij het begeleiden en onderhouden van de moestuin.

Zaaien onder leiding van experts

Het is een geweldige belevenis om met een hele groep kinderen het volledige proces van zaaien tot oogsten tot een smakelijk einde te brengen. Die zelfgekweekte wortel en radijs willen ze natuurlijk graag proeven! Die ontdekkingstocht kan starten op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer of in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen. Moestuincoaches laten kinderen zaaien, planten, oogsten, proeven, bewegen en de handen opnieuw vuil maken.

 

 

Ronald de Moestuincoach.

Ik ben Ronald Rinsma van Moestuinierder.nl en demoestuincoach.nl (website is nog in de maak). Dit alles is gestart als een hobby toen ik zestien jaar was en uitgegroeid tot nu een webshop in zaden en moestuinartikelen. En daarnaast het geven van workshops, lezingen en moestuinlessen op scholen.

 

Met de tips en tricks van mij, hoop ik dat de volwassen en kinderen zelf ervaren dat een moestuin leuk, lekker en makkelijk is. Iedereen kan een moestuin starten, maar niet iedereen weet hoe dit moet, daarbij kan ik adviseren en assisteren. Dit houdt in dat ik naar jouw school kan komen om samen met de kinderen en docent een moestuin op te  starten. En met een bepaalde klas of groepje leerlingen, elke week een moestuinles in de klas of in de moestuin ga houden.

Van grote moestuin tot vierkante meter moestuin op scholen. 

We kunnen natuurlijk gelijk groot beginnen, maar we kunnen ook gaan starten met een vierkante meter moestuinbak.
Een vierkante meter moestuin is een houten bak van, je raadt het al, 1 vierkante meter die is onderverdeeld in 16 vakjes. Omdat de vakjes een vaste maat hebben is er een aangepast aantal groenten planten die in de moestuinbak past. Dit heeft het voordeel dat het overzichtelijk is en vrij simpel voor iedereen.

 

Daarnaast is het ook mogelijk om een grote moestuin op te zetten, waar elk kind zijn eigen m2 tuin heeft in de volle grond. Dit vergt iets meer voorbereiden van mij en van de begeleidende docenten van de scholen. Maar hier kan wel elk kind zijn eigen tuintje bijhouden en zijn/haar zaadjes zien groeien tot grote groenten/planten.

 

 

Informatie of gesprek.

Voor meer informatie over moestuinadvies of moestuinlessen op school, kun je altijd vrijblijvend mailen of bellen.

Emailadres: Ronald@demoestuincoach.nl
Telefoon: 06 83 71 33 36
Website: www.demoestuincoach.nl ( Wordt op dit moment nog gemaakt )