Kiemzaad kopen

Kiemzaad koop je eenvoudig online in onze webshop. Je kan bij ons biologische kiemzaden kopen, waarbij geen gebruik is gemaakt van chemische middelen. Voor de bemesting zijn uitsluitend organische meststoffen gebruikt. Onze kiemzaden zijn daarom zeer geschikt om te gebruiken voor het kweken van je eigen kiemgroente.

Verschil kiemgroente en microgroente

Kiemgroente oogst je in de eerste fase van het groeiproces van het zaadje, wanneer er nog geen blaadjes zijn. Microgroente is al iets verder gegroeid: je oogst ze wanneer de zaadjes al wel blaadjes hebben ontwikkeld. 

Kiemen kweken

Om kiemen te kweken heb je maar drie dingen nodig: kiemzaden, water en een kweekschaal. De kiemzaden laat je voordat je gaat beginnen, een nacht weken in water. De volgende dag spoel je het kiemzaad goed af en plaats je de zaden in je kweekschaal. Zet de kweekschaal op een lichte plaats, maar uit het directe zonlicht. Spoel het kiemzaad vervolgens elke dag minimaal twee keer. Let er na het spoelen op dat al het water goed wegloopt. Oogsten kan al binnen een week!

 

Kweekschaal voor kiemgroente

Kweekschalen voor kiemgroente maken het zeer makkelijk om zelf kiemen te kweken. We hebben twee soorten kweekschalen voor kiemgroente: het kiempotje en de kweektoren. Met de kweektoren kan je drie soorten kiemen tegelijk kweken! De kweekkom en kweekschaal van terracotta zijn juist zeer geschikt om je eigen microgroente te kweken.