• Op voorraad en op werkdagen voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis bezorgd in Stadskanaal, Drouwenermond en Gasselternijveenschemond
  • Zaden al verzonden vanaf € 0,99
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Zes dingen die je in mei kan doen in je moestuin

De maand mei vind ik één van de leukste maanden in het moestuinseizoen. De temperatuur loopt steeds verder op en halverwege de maand kunnen de groentes en kruiden die gevoelig zijn voor vorst ook buiten worden uitgeplant. Hoewel het een oude “moestuinregel” is dat je vorstgevoelige plantjes na de vijftiende (IJsheiligen) buiten kan planten, is het verstandig om het weerbericht in de gaten te houden. Soms komt er toch nog nachtvorst voor na 15 mei, dus dan kan je beter even wachten met het uitpoten. Gelukkig zijn er tot die tijd nog genoeg andere dingen te doen in je moestuin. Dit zijn zes dingen die ik ga doen deze maand:

Lees meer »

Courgette - tips om je oogst te vergroten

Courgette is één van mijn favoriete groentes om te zaaien en te planten. De courgette is familie van de pompoen en komkommer. Dat houdt dus in dat het een vruchtgewas is. De plant wordt snel groot, met mooie grote groene bladeren. Tussen de bladeren groeien de bloemen en uit de bloemen komen de courgettes. De courgette is makkelijk, snel en geeft veel vruchten. Hieronder geef ik je een aantal tips die ik zelf toepas en waarmee jij je oogst ook kan vergroten. 

Lees meer »

Vijf makkelijke theekruiden die je kan zaaien in april

Vind jij verse kruidenthee ook zo lekker? Hoe leuk is het dan om de kruiden voor je thee uit je eigen tuin te halen! Je kan in april al met deze vijf kruidensoorten beginnen, zodat je de hele zomer van verse kruidenthee kunt genieten. Deze soorten zijn ook geschikt om te drogen. Zo kan je zelfs na de zomer nog genieten van je eigen thee!

Lees meer »

Wat kan je in de moestuin doen in april?

Met het fijne lenteweer is het buiten goed werken! De regen is ook goed voor je moestuin want de toplaag van de grond wordt snel droog. De dorre wintertuin zal nu snel veranderen in een groene oase. Binnenkort kunnen we al de eerste groentes oogsten en nog een paar dagen wachten en dan gaan de eerste fruitbomen al bloeien! Wil je weten wat je deze maand in de moestuin kan doen? Lees dan gauw verder!

Lees meer »

Acht dingen die je kan doen in je moestuin in maart

Het is eindelijk voorjaar! Het moestuinseizoen is dus letterlijk geopend. Het gaat bij ons altijd kriebelen rond deze tijd, we kunnen eindelijk lekker buiten zaaien! Het kan soms toch nog best koud en nat zijn in maart, maar gelukkig hebben we laarzen, een dikke trui en een warme jas. Heb je ook zo'n zin om aan de slag te gaan? Lees dan gauw verder om te zien wat je allemaal kan doen deze maand. 

Lees meer »

Zes exotische groentes die je kan voorzaaien in maart

Je kan in maart al beginnen met het voorzaaien van allerlei soorten groentes. Naast de bekende Nederlandse groentes zoals wortelen en spinazie, kan je ook al een start maken met het voorzaaien van exotische groentes. Lijkt het jou leuk om dit jaar ook exotische groentes te verbouwen? Lees dan gauw verder met welke soorten je deze maand al kunt beginnen! 

Lees meer »

Kiemgroente kweken in je eigen keuken

Het kweken van je eigen groente wordt steeds populairder. Maar niet iedereen heeft de ruimte om een eigen moestuin aan te leggen. Kiemgroentes zijn hiervoor de perfecte oplossing, want ze nemen weinig ruimte in beslag. Je kan ze opkweken in je eigen keuken of op de vensterbank.  De groentes zijn vol van smaak en zitten boordevol vitamines en mineralen. Maar wat heb je nodig en hoe werkt het nou precies? Je leest het in deze blog. 

Lees meer »

Stappenplan voor het maken van je eigen vierkante meter moestuin

Heb je niet zoveel ruimte in je tuin, maar wil je toch graag je eigen moestuin beginnen? Maak dan een vierkante meter moestuinbak! Deze kan je in verschillende vakken verdelen, zodat je op een kleine ruimte verschillende groentes en kruiden kan kweken. In dit artikel lees je alles over hoe je deze moestuinbak in vier stappen kan maken, wat je nodig hebt en wat de aandachtspunten zijn.

Lees meer »

Rootrainers

Ken je dat, dat je een zaadje hebt opgekweekt tot een plantje en dat de wortels van het plantje in een kluitje zijn opgehoopt op de bodem van het potje? Wist je dat het plantje hierdoor minder sterk wordt, doordat de wortels minder voedingsstoffen kunnen opnemen, waardoor ze minder produceren en dat de wortels beschadigd kunnen raken bij het verpotten? Hier is iets op gevonden: de Rootrainer.

Lees meer »

Wat kan je zaaien in april?

Als je komkommers uit de winkel waterig en saai vindt, zorg dan dat je dit jaar je eigen komkommers kweekt, want je zult merken dat komkommers uit je eigen tuin een veel betere smaak hebben. Ze smaken veel meer naar komkommer dan de komkommers uit de winkel.

Lees meer »