Vloeibare biologische moestuinvoeding: 7 voordelen

Het gebruiken van plantenvoeding in je moestuin zorgt ervoor dat je moestuinplanten alle essentiële voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben voor een gezonde groei en een goede opbrengst. In deze blog geef ik zeven voordelen van vloeibare biologische moestuinvoeding.

Moestuin met gezonde planten

1. Vloeibare plantenvoeding wordt direct door de wortels opgenomen

In de vloeibare plantenvoeding bevinden de voedingstoffen zich al in opgeloste vorm. Hierdoor kunnen de planten in je moestuin de voedingsstoffen direct via de wortels in zich opnemen. Bij andere plantenvoeding, zoals bijvoorbeeld mestkorrels, moeten de voedingsstoffen eerst worden opgelost in de bodem voordat de planten de voeding kunnen opnemen. Vloeibare plantenvoeding zorgt dus voor een snellere opname van de voedingsstoffen, wat de gezondheid en groei van de groentes in je moestuin bevordert. 

 

2. Vloeibare plantenvoeding is makkelijk te doseren

Omdat de plantenvoeding vloeibaar is, is het makkelijk om de juiste hoeveelheid af te meten en toe te voegen aan het water dat je gebruikt om je planten water te geven. Doordat je met vloeibare voeding nauwgezet kan doseren, voorkom je overbemesting van je planten. 

 

3. Biologische plantenvoeding is milieuvriendelijk

Biologische plantenvoeding is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Deze natuurlijke ingrediënten zijn veel minder schadelijk voor het milieu dan synthetische meststoffen en verminderen de kans op verontreiniging van het water en de bodem. 

 

4. Biologische meststoffen geven de voedingsstoffen langzaam af in de bodem

Biologische meststoffen geven voedingsstoffen langzaam vrij in de bodem, waardoor planten ze geleidelijk kunnen opnemen. Dit in tegenstelling tot sommige synthetische meststoffen die vaak sneller vrijkomen.

 

5. Biologische vloeibare plantenvoeding verbetert de bodemstructuur

Biologische plantenvoeding bestaat uit organisch materiaal dat de vruchtbaarheid en de structuur van de bodem verbetert. De organische stoffen verbeteren de bodemstructuur door de bodem luchtiger te maken en water vast te houden. Een goede bodemstructuur is erg belangrijk voor de groei van sterke en gezonde planten. Het bevordert de wortelontwikkeling, de opname van voedingsstoffen en verhoogt de weerstand tegen ziektes en plagen. 

 

6. Biologische vloeibare plantenvoeding bevordert het bodemleven

Biologische voedingsstoffen bevatten organische materialen die als voedsel dienen voor micro-organismen die zich in de bodem bevinden. Denk hierbij aan bacteriën, schimmels en andere nuttige bodemorganismen. Deze micro-organismen spelen een cruciale rol bij het afbreken van organisch materiaal en het omzetten hiervan in voedingsstoffen voor de moestuinplanten. Een gezond bodemleven draagt bij aan een gezonde plantengroei. 

 

7. Optimale oogst door de juiste voeding voor elke groeifase

Planten hebben verschillende ontwikkelingsfasen. Uit het zaadje groeit een kiemplantje, waaruit zich de zaailing ontwikkelt. Daarna volgen de groei- en vruchtdragende fase. Onze vloeibare biologische plantenvoeding bestaat uit drie soorten: Rootbooster, Grow en Bloom. Elke soort sluit perfect aan bij een andere fase van het groeiproces. Door tijdens iedere fase de juiste voedingstoffen te gebruiken, worden je planten sterker en groener. Ze gaan meer vruchten produceren en deze zullen ook nog eens lekkerder smaken!

 

Dit vind je vast ook interessant:

Assortiment biologische plantenvoeding
Zaaikalender
Een moestuin beginnen met de no dig methode

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.