• Op voorraad en op werkdagen voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis bezorgd in Stadskanaal, Drouwenermond en Gasselternijveenschemond
  • Zaden al verzonden vanaf € 0,99
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Kiemgroente zaden

Kiemgroentes zijn de kiemen van een plantje. Ze worden ook wel kiemgroente of sprouts genoemd. Kiemgroentes kunnen eenvoudig worden opgekweekt met water. Binnen de spruitgroentes wordt onderscheid gemaakt tussen kiemgroentes en microgroentes. 

Kiemgroentes

De kiemen oogst je in de eerste groeifase van het zaadje, wanneer er nog geen blaadjes zijn ontwikkeld. De soorten die je als kiemgroente kan kweken zijn: alfalfa, broccolikers, daikonkers, koolrabi, linzen, salademengsel (normaal en pikant) en taugé.

Microgroentes

De microgroentes zijn iets verder gegroeid dan de kiemgroentes. Je oogst ze wanneer de zaadjes blaadjes hebben ontwikkeld. De soorten die als microgroente gekweekt kunnen worden zijn: broccolikers, koolrabi, mosterdkers, rucolakers en tuinkers

Organische zaden

Van de kiemgroentes wordt niet alleen het kiemgedeelte gegeten, maar ook de zaden. Het is daarom belangrijk om zaden te gebruiken die geen chemische behandeling hebben ondergaan. Bij het telen van de Buzzy Organic Sprouting spruitgroente zaden is geen gebruik gemaakt van chemische gewasbeschermingsmiddelen en er zijn uitsluitend organische meststoffen toegepast. Ze zijn daarom zeer geschikt om te gebruiken voor het kweken van kiemgroente.