Moestuintips voordat je op vakantie gaat

Ga je op vakantie deze zomer? Ik geef je graag een aantal tips, zodat je moestuinplanten niet uitdrogen tijdens je vakantie en je na je vakantie nog steeds heerlijk kan genieten van je moestuin. En ook niet onbelangrijk: dat je na je vakantie nog kan oogsten!

Moestuin(vakantie)hulp regelen

Een tuinhulp! Ik heb eigenlijk elk jaar een moestuinhulp of zelfs meerdere (groot grondbezitter). Zorg dat je moestuinhulp alles makkelijk kan vinden en weet wat hij/zij moet doen, door bijvoorbeeld een lijstje te maken met belangrijke punten. En zorg ervoor dat je regentonnen of andere bakken vol zitten met water.

 

Water geven

Vooral het water geven zal een struikelpunt zijn op het moment dat je met vakantie bent. Zonder water overleven je moestuinplanten het in de zomermaanden helaas niet. Zorg er dus voor dat je planten voordat je vertrekt genoeg water hebben gehad. Je kan beter twee keer per week een kwartier lang water geven dan elke dag een beetje. 

 

Water dispenser

Voor de planten die veel water nodig hebben kun je eventueel ook een water dispenser gebruiken. Deze kan je gemakkelijk zelf maken van bijvoorbeeld een plastic fles. Maak een aantal gaatjes in de dop van de fles en vul deze met water. Zet de fles daarna met de dop omlaag in de grond. Zo loopt het water er geleidelijk uit en heeft je moestuinhulp ook wat "rust" om te genieten van je geweldige moestuin.

 

Bodem bedekken

Zorg ervoor dat de bodem rond je moestuinplanten bedekt is, zodat het water dat je geeft minder snel verdampt. Dit kan je bijvoorbeeld doen met houtsnippers, boomschors of een dikke laag compost.

 

Onkruid weghalen

Onkruid neemt voeding weg van je moestuinplanten, dus ga voordat je op vakantie gaat nog even door je moestuin heen om al het onkruid te verwijderen. 

 

Uitgebloeide bloemen weghalen

Je dahlia zit lekker vol knoppen, maar waarschijnlijk ook vol uitgebloeide knoppen. Nu is het moment om deze te verwijderen, want ze blijven maar voeding slurpen. 

 

Met deze tips kan je met een gerust hart op vakantie gaan. Ik wens je veel plezier!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.