• Op voorraad en op werkdagen voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis bezorgd in Stadskanaal, Drouwenermond en Gasselternijveenschemond
  • Zaden al verzonden vanaf € 0,99
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Rootrainers

Ken je dat, dat je een zaadje hebt opgekweekt tot een plantje en dat de wortels van het plantje in een kluitje zijn opgehoopt op de bodem van het potje? Wist je dat het plantje hierdoor minder sterk wordt, doordat de wortels minder voedingsstoffen kunnen opnemen, waardoor ze minder produceren en dat de wortels beschadigd kunnen raken bij het verpotten? Hier is iets op gevonden: de Rootrainer.

Wat is een Rootrainer?

Een Rootrainer bestaat uit verschillende kweekcellen waarin je zaden kunt opkweken. De cellen zijn verdeeld over delen, die ook wel boeken worden genoemd. Het unieke van de Rootrainer is dat je deze cellen kunt openen als een boek, waardoor je de groei van de wortels kunt bekijken. Dit is ook handig wanneer je het plantje wilt verspenen, want je kan het plantje makkelijk uit de cel verwijderen, waardoor de wortels niet beschadigd raken. 
Bij de Rootrainers hoort een doorzichtige deksel en een houder waarin alle boeken kunnen worden geplaatst. Op deze manier kan je de Rootrainers gebruiken als kweekkas. 

Wat is het geheim van de Rootrainer?

Wanneer je plantje in de rootrainer begint te groeien, groeit de hoofdwortel recht naar beneden, richting de grote drainage opening aan de onderkant van de cel. Als deze wortel de bodem van de cel bereikt heeft en in aanraking komt met lucht, sterft de wortel vanaf dat punt af. 

Doordat het einde van de hoofdwortel afsterft, wordt nieuwe wortelgroei vanuit de hoofdwortel gestimuleerd en daarmee wordt voorkomen dat de wortel zich als een kluitje ophoopt op de bodem van de cel. Door de groeven aan de zijkanten van de cellen worden de nieuwe wortels naar beneden geleid, waardoor de plant rechte, sterke wortels krijgt. De Rootrainer zorgt er op deze manier voor dat je planten gezond en sterk genoeg zijn om goed te kunnen overleven in je moestuin!

Na gebruik kan je de Rootrainers afspoelen en laten drogen, zodat je ze voor het volgende moestuinseizoen weer kunt gebruiken!

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de Rootrainers? Bekijk ze hier op Moestuinierder.nl: Rootrainers

Binnenkort meer informatie over de beste manier om voor te zaaien in de Rootrainer!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.