Wat kan je zaaien in mei?

Mei is een geweldige maand om te zaaien, want de temperatuur begint op te lopen en daardoor begint de grond ook op te warmen. In deze blog geef ik je informatie over een aantal groentes die je kunt zaaien in mei. 

Buiten zaaien in mei

Mei is mijn favoriete maand voor moestuinieren. Niet alleen komen de eerste groenten omhoog, ook de rest van de tuin is mooi groen en er staan al diverse planten in bloei. Je kunt niet alle soorten gelijk 1 mei zaaien of uitpoten, maar halverwege de maand mei kunnen veel soorten worden gezaaid of uitgepoot. Deze groentesoorten kan je buiten zaaien in mei:

 

Radijzen

Deze knapperige, pittige kleine groentes kunnen buiten worden gezaaid in mei. Binnen een paar weken kun je al genieten van je eigen verse radijsjes. Je kunt ze direct in de volle grond in regels zaaien. Houd de grond daarna goed vochtig en dun eventueel iets uit. 

 

Wortels

Wil je zoete, knapperige oranje wortels kweken? Mei is een uitstekende tijd om wortels te zaaien. Zorg ervoor dat de grond goed los is en vrij van stenen, zodat de wortels recht omlaag kunnen groeien.

 

Courgette

Als je genoeg ruimte hebt in je moestuin, probeer dan courgette te zaaien. Deze makkelijke groente groeit snel en geeft je overvloedige oogsten. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten (ongeveer 1 meter) en houd de grond vochtig. Lees alles over het kweken van courgette in Courgette - tips om je oogst te vergroten.

 

Zomerspinazie

Zomerspinazie is niet alleen supergezond, het is ook makkelijk te kweken. Zaai wat spinaziezaadjes in rijen met wat ruimte ertussen, en je zult binnenkort net zoals Popeye genieten van heerlijke spinazie.

 

Bonen

Sperziebonen, snijbonen of tuinbonen, ze kunnen allemaal buiten worden gezaaid in mei. Zaai de bonen op een zonnige plek en geef ze voldoende steun om omhoog te kunnen klimmen. 

 

Snijbiet

Een veelzijdige en smakelijke bladgroente die perfect is voor beginnende moestuinierders. Zaai wat snijbiet in mei en oogst hiervan tijdens het hele seizoen. Lees alles over het kweken van snijbiet in Snijbiet in de moestuin: de beste tips.

 

Ook deze groentes kun je buiten zaaien in mei: erwten, sla, rucola, bietjes, broccoli, komkommer, meloen, mais, bosui pastinaak en stengelui. 
Bekijk onze zaaikalender voor het volledige overzicht van groentes en kruiden die je kan zaaien in mei. 

 

Dit vind je vast ook interessant:

Zes dingen die je in mei kan doen in je moestuin
Zaaikalender mei
Courgette - tips om je oogst te vergroten
Snijbiet in de moestuin: de beste tips

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.