De moestuin in augustus

Moestuintips voor augustus

Augustus is een maand waarin we volop kunnen oogsten uit de moestuin. Ik vind het super leuk om aan het einde van de middag onze moestuin in te lopen om groentes te oogsten voor het avondeten van die dag. Verser eten kan bijna niet! Naast het oogsten zijn er ook nog genoeg andere dingen om deze maand in je moestuin te doen. Ik zal hierna een aantal van de dingen delen die ik ga doen. 

 

1. Groenten zaaien

Zelfs in augustus zijn er nog verschillende groentes die je in de volle grond kunt zaaien. Als je nog een plekje over hebt in je moestuin, zou ik zeker nog wat zaaien, daar heb je later in het jaar weer plezier van! Wat dacht je van radijzen, koolrabi, spinazie en verschillende slasoorten? Of lijkt het je leuk nog iets bijzonders te proberen? Ook tatsoi, rammenas en bladmoes kan je deze maand nog in de volle grond zaaien. 


2. Kruiden zaaien

Wist je dat je in augustus ook nog kruiden in de volle grond kunt zaaien? Als je basilicum, bieslook en peterselie deze maand nog zaait, kan je hier in augustus en september nog van oogsten!

 

3. Oogst courgettes regelmatig

Houd je courgetteplanten goed in de gaten! Door de afwisseling van regen en zon, groeien de courgettes heel snel en voor je het weet heb je enorme courgettes. Bekijk de courgetteplanten daarom goed en oogst op tijd. Zo bevorder je ook de groei van nieuwe courgettes. 

 

4. Aardbeienplanten vermeerderen

Augustus is een goede maand om je aardbeienplanten te vermeerderen. Haal de eerste uitloper van elke plant af en zet deze in een potje of op een andere plaats in je moestuin. Ik gebruik zelf alleen de eerste uitloper voor het vermeerderen, omdat deze het sterkst is. 

 

5. Begin met het maken van een plan voor de herfst- en winterteelt

In augustus is het tijd om na te denken over wat je in de herfst en winter wilt kweken in je moestuin. Maak een zaai- en teeltplan, zodat je de moestuin ook in deze overgangsperiode productief kunt houden. 

 

Veel moestuinplezier deze maand!

Ga je nog op vakantie? Lees dan zeker deze tips!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.