Zeven gezondheidsvoordelen van kiemgroenten

Wist je dat je van kiemgroentes een gezonde huid krijgt? Dat komt door de antioxidanten en vitamines in kiemgroentes, deze dragen bij aan een mooie, gezonde huid. Daarnaast hebben kiemgroentes ook andere gezondheidsvoordelen*. In deze blog deel ik er zeven met je. 

Kiemgroente

1. Kiemgroentes hebben een hoge voedingswaarde

Kiemgroentes bevatten verschillende voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels. Kiemgroentes zijn daarom erg geschikt als aanvulling op je maaltijden. 

 

2. Kiemgroentes bevatten krachtige antioxidanten

Kiemgroenten bevatten ook antioxidanten zoals vitamine C en bètacaroteen. Antioxidanten beschermen tegen cel beschadiging en verminderen het risico op chronische ziektes.

 

3. Kiemgroentes verbeteren de spijsvertering

De vezels die sommige kiemgroentes bevatten, helpen je bij een gezonde spijsvertering en zorgen ervoor dat je darmen gezond blijven. 

 

4. Kiemgroentes versterken het immuunsysteem

Kiemgroenten zoals broccoli- en mosterdkers, bevatten diverse stoffen die het immuunsysteem kunnen stimuleren en ontstekingen kunnen verminderen. Dit kan ondersteunen bij het afweren van ziektes. 

 

5. Kiemgroentes bevatten weinig calorieën

Caloriearm, beter wordt het niet. Kiemgroenten zijn caloriearm en kunnen daarom extra smaak toevoegen aan je gerechten, zonder daarmee extra calorieën toe te voegen. 

 

6. Kiemgroentes verbeteren de hartgezondheid

Fenegriekkiemen kunnen helpen bij het verlagen van je cholesterolgehalte en het bevorderen van een gezond hart. 

 

7. Kiemgroentes hebben een ontgiftende werking

Sommige kiemgroenten zoals bijvoorbeeld alfalfa, bevatten diverse stoffen die kunnen helpen bij het ontgiften van het lichaam. Schadelijke stoffen worden geneutraliseerd en verwijderd. 

 

* Disclaimer: De informatie in deze blog is bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en vermaak. Raadpleeg altijd een professionele zorgverlener voordat je wijzigingen aanbrengt in je dieet of levensstijl op basis van de informatie die hier wordt verstrekt. 

 

Dit vind je vast ook interessant:

Kiemgroente kweken in je eigen keuken
Vijf leuke feitjes over kiemgroenten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.