Zes redenen om je eigen kiemgroente te kweken

Het kweken van je eigen kiemgroente is al jaren populair. Maar waarom eigenlijk? Naast dat het heel erg leuk is en een kiemtuintje er heel mooi uit ziet, geef ik je nog zes andere redenen.

Kiemgroente kweken

1. Je kunt het hele jaar door kiemgroente kweken

Kiemgroente kan je het hele jaar kweken in je eigen keuken. Zo zijn ze altijd beschikbaar wanneer je kiemgroente wilt gebruiken en hoef je hier niet voor naar de winkel te gaan. Dit scheelt ook nog eens tijd.

 

2. Zelf gekweekte kiemen zijn lekkerder

Kiemen uit de winkel zijn ergens gekweekt, naar de winkel gebracht en staan daarna in de koeling totdat je ze koopt. Tussen het oogsten en het moment dat jij de kiemgroente in de winkel koopt, zitten vaak enkele dagen. Kiemen die je zelf kweekt, zijn veel verser en daarom veel lekkerder. Zelf gekweekte kiemen kan je direct eten als ze volgroeid zijn. Verser en lekkerder kan niet!

 

3. Zelf gekweekte kiemen zijn veilig

Als je kiemgroente in de winkel koopt, weet je niet wat ermee gebeurd is. Je weet niet waar het vandaan komt, hoe het gekweekt is en hoe lang het al in de winkel staat. Bij de kiemen die je zelf kweekt, weet je dat wel. Je weet dat het kiembakje goed schoon was voordat je ging kweken en dat je schoon water hebt gebruikt om de kiemen te spoelen.  

4. Zelf gekweekte kiemen zijn gezond

Kiemgroentes zijn super gezond. Hoewel ze erg klein zijn, zitten ze boordevol vitamines en mineralen. Deze stoffen kunnen bijdragen aan een beter darmstelsel en het verlagen van cholesterol. Wil je meer weten over de gezondheidsvoordelen van kiemgroente? Lees dan zeven gezondheidsvoordelen van kiemgroenten.

 

5. Je kunt je kiemen biologisch kweken

Als je zelf kiemen kweekt, kun je kiezen voor biologische zaden. Zo weet je zeker dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen of toevoegingen zijn gebruikt om de zaden te kweken. Dit is beter voor je lichaam en ook voor de aarde.

 

6. Kiemen kweken is leerzaam

Het is leerzaam voor kinderen om ze te betrekken bij het kweken van kiemen. Kinderen kunnen leren hoe planten groeien en waar eten vandaan komt. Ook kunnen ze meer leren over het zaaien, water geven en oogsten van groente. 

 

Kiemgroentes zijn te combineren met elke maaltijd. Denk aan een broodje met kiemgroente als rauwkost bij het ontbijt, kiemgroente door de salade voor je lunch en kiemgroente als een lekker fris bijgerecht bij het avondeten.

 

Dit vind je vast ook interessant:

Kiemgroente kweken in je eigen keuken
Zeven gezondheidsvoordelen van kiemgroenten
Vijf leuke feitjes over kiemgroenten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.